Blogs

dooradmin

Traditionele bed verdwijnt

In de meeste Nederlandse slaapkamers staat anno 2018 een boxspring, zijn de muren wit en voorzien van schilderijen en zijn de gordijnen beige, zwart, wit of donkergrijs. Het interieur van de slaapkamer verschilt echter wel sterk per generatie. Dit blijkt uit het slaapkamer-onderzoek van online beddenwinkel Bedden.nl, waarbij 1695 Nederlanders zijn ondervraagd over het interieur van hun slaapkamer.

Traditionele bed verliest terrein

Volgens de Consumentenbond is ongeveer 70 procent van de verkochte bedden een boxspring-combinatie. Uit de resultaten van het slaapkamer-onderzoek blijkt echter dat de boxspring inmiddels ook daadwerkelijk in de meerderheid van de Nederlandse slaapkamers staat (50,5 procent). Het traditionele bed, bestaande uit een frame en bodem, is daarentegen nog maar in 40,3 procent van de slaapkamers aanwezig. Hemelbedden, waterbedden en andere varianten zijn dus sterk in de minderheid. 1,7 procent van de Nederlanders slaapt alleen op een matras.

Interieur en generatieverschillen

Hoe slaapkamers in Nederland ingericht worden, blijkt vooral sterk afhankelijk van leeftijd. Zo hebben met name de jongere generaties al afstand gedaan van het traditionele bed. Ook op het gebied van muurdecoratie, muurkleuren en gordijnen zijn duidelijke verschillen te zien.

Nederlanders jonger dan 50 kiezen veelal voor witte, donkergrijze of zwarte muren en ook de kleuren rood en blauw komen daar vaker voor. Generaties boven de 50 jaar kiezen vaker voor lichtgrijs en beige op de muren, maar hebben wel weer vaker gekleurde gordijnen in de slaapkamer in de kleuren rood en blauw.

Op het gebied van muurdecoratie in de slaapkamer kiezen Nederlanders onder de 50 jaar vaker voor posters, spiegels, of helemaal niets aan de wand. Nederlanders boven de 50 jaar kiezen daarentegen vaker voor een klok of schilderij aan de muur.

Onderhoud van uw bed en beddengoed

Voor een goede nachtrust heeft u allereerst een goed bed nodig. De gemiddelde levensduur van een bed is 10 jaar. Het goed onderhouden van uw bed is redelijk gemakkelijk en cruciaal voor een lange levensduur. Het onderhoud van uw matras en uw beddengoed vereist aandacht, maar dit kan de levensduur van uw matras en beddengoed ook aanzienlijk verlengen. Bovendien is het voor uw gezondheid en hygiëne belangrijk om uw alles goed te onderhouden.

Graag willen wij u een aantal onderhoudstips geven om de kwaliteit van uw bed en beddengoed te waarborgen:

Algemene onderhoudstips voor uw bed:

  • Wanneer u uit uw bed stapt, sla dan uw dekbed geheel open. Zo kan uw beddengoed goed luchten en eventueel vocht verdampen.
  • Wanneer uw matras twee slaapzijden heeft, keer dan in ieder geval 1 keer per maand uw matras om. Draai uw matras om de maand van links naar rechts en van rechts naar boven.
  • Gebruik een molton en hoeslaken omdat deze uw matras extra bescherming en comfort geven. De molton neemt het overgrote deel van nachtelijk transpireren op en is bovendien makkelijk wasbaar.
  • U doet er verstandig aan om minimaal 1 keer per week uw bed te verschonen. Was dan uw dekbedovertrekken, kussenslopen, hoeslaken etc. Uw molton behoefte gemiddeld maar 1 x per maand gewassen te worden.
  • Indien u een topdekmatras heeft raden we u aan om uw topdekmatras met elke verschoning van uw bed deze om te keren. Hiermee voorkomt u kuilvorming en kunt u langer genieten van uw topdekmatras.
  • Een consistente slaapkamertemperatuur van tussen de 16 en 20 graden is het beste voor uw bed en beddengoed.

Onderhoud van uw bedbodem: spiraal- en lattenbodems

Onderhoud van uw bedbodem is meestal niet nodig. U kunt eventuele vlekken verwijderen met een vochtige doek en neem dit direct droog af. Gebruik een matrasbeschermer om te voorkomen dat uw bedbodem vochtig wordt.

Natuzzi zetels uitkiezen

Natuzzi zetels en salons kan u terug vinden in het ruim assortiment van Meubelen Torrekens. Kom langs en verwen jezelf met hoogwaardige materialen en duurzaamheid

Camerabewaking expert

Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.

Zitmeubelen

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden …