Slaapkamer inrichten

Steeds meer mensen kiezen voor een landelijke stijl in huis, zo ook in de slaapkamer. Dat is niet zo raar, want een landelijke slaapkamer straalt rust, warmte en gezelligheid uit. Het inrichten van een landelijke slaapkamer is echter wel een klus. Welke materialen en accessoires geven de slaapkamer een landelijke uitstraling? Wat kan je zoal gebruiken om de kamer in te richten? Wij geven je graag wat inspiratie met deze 3 tips!

1. De basis

De basis voor een landelijke slaapkamer bestaat uit neutrale kleuren met natuurlijke materialen. Licht gekleurde muren, een licht plafond en vloer vormen de basis voor de sfeer. Je moet hierbij niet direct aan een steriel witte kamer denken want dat is allesbehalve gezellig. Ga liever voor kleuren zoals beige, grijze tinten, bruine tinten en taupe om een landelijke sfeer te creëren. Je kan deze kleuren combineren met een houten vloer, maar je kan ook perfect laminaat in de slaapkamer leggen. Dit creëert een prachtig effect! Tip: bij Kwantum vind je meer dan 70 soorten laminaat in verschillende soorten en kleuren, zeker een kijkje waard!

2. Een landelijk bed

De blikvanger in een landelijke slaapkamer is natuurlijk het bed. Een groot bed is absoluut een must als je graag een landelijke sfeer wil creëren. Grote bedden stralen namelijk comfort uit en dat past perfect binnen de landelijke stijl. Wat tegenwoordig heel populair is in de landelijke slaapkamer is een boxspring met een mooi afgewerkt hoofdbord. Ben je geen fan van boxsprings? Geen probleem, het is ook perfect mogelijk om zonder boxspring een landelijk gevoel in je slaapkamer te creëren. Vaak wordt dan gekozen voor witte bedden of bedden in houttinten. Deze zorgen voor veel rust en warmte. Vergeet ook zeker niet om grote kussens en een mooie sprei op het bed te leggen voor een luxueuze uitstraling.

3. De accessoires

De basis en het bed zijn alvast aanwezig in de slaapkamer. Dan is het nu tijd om wat accessoires toe te voegen. Omdat een landelijke slaapkamer gezellig moet zijn, kies je best voor sfeerverlichting die je kan dimmen. Daarnaast is het gebruik van natuurlijke materialen heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand, een vaas met takken, kaarsen en kandelaars. Ook een beetje groen mag zeker niet ontbreken. Kies voor één of twee mooie planten op je slaapkamer. Dit is niet alleen heel gezond, maar het creëert ook een gezellige sfeer. Als laatste spelen de gordijnen ook een belangrijke rol. Lichte, luchtige gordijnen zijn ideaal wanneer je je slaapkamer een frisse uitstraling wil geven. Wanneer je graag meer warmte in de slaapkamer wil toevoegen, dan kan je beter donkere gordijnen ophangen. Met de juiste accessoires maak je jouw landelijke slaapkamer helemaal af!

Tips

Jeugdslaapkamers gezocht?

Ben jij ook altijd op Instagram op zoek naar de meest originele jeugdslaapkamers? Omdat je jouw kind wil verrassen met een leuke slaapkamer? Dan koop je alle benodigdheden voor een slaapkamer om bij weg te dromen bij Meubelen Torrekens. In het aanbod van onze meubelwinkel vind je alle meubels. Wil jij je kleine ontdekkingsreiziger of speelkampioen verrassen? Kom dan snel langs.

Zitmeubelen gezocht?

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden …